Søvn

Søvn er et af de helt elementære behov, som vi alle har brug for. Vi kan ikke undvære søvn, lige som vi ikke kan undvære mad, vand og ilt. For lidt søvn i nogle dage kan de fleste holde til, men hvis dit barn og/eller du har fået alt for lidt søvn gennem uger, måneder eller måske år, så har du helt sikkert også oplevet, hvordan søvnmangel kan påvirke både dig og dit barns fysiske og psykiske velbefindende. Fratagelse af søvn bliver af denne grund også brugt som totur, da det kan nedbryde stort set alle mennesker. Man mister simpelthen evnen til at tænke rationelt.

Kroppen kan være årsagen eller en stor del af årsagen til dårlig søvn. Det er ikke altid en let rejse, at finde frem til årsagen, men jeg hjælper dig rigtig gerne på vej. Både med alt den faglige viden, som jeg har fået gennem de sidste 20 år, men jeg har også selv været der, og jeg ved hvordan det er, når man ikke får sin søvn. 

Stramme muskler i området omkring nakken er altid vigtig at undersøge og behandle, da kan stramme muskler kan fastholde kroppen i spændinger og dårlig søvn. Dette kan både skyldes smerter fra musklerne samt afklemning af vagusnerven i nakken. Vagusnerven er utrolig vigtig for funktionen af vores parasympatiske nervesystem (vores ro system). Hvis vagusnervens signaler forstyrres ved afklemning, vil afklemningen ofte forstyrre vores evne til at få ro på kroppen. Vagus nerven er også utrolig vigtig for en velfungerende fordøjelse, så det er ikke sjældent at nakkespændinger og fordøjelsesudfordringer er tilstede samtidig. 

Jeg er dog altid opmærksom på hele kroppen. Kæben, et stram tungebånd, fordøjelsen, et skævt bækken eller andre asymmetrier i arme/ben kan også være årsagen eller en del af årsagen til søvnudfordringer.

En krop i balance er vigtig, når vi skal flade til ro og falde i søvn. De sanseindtryk vi modtager fra vores omgivelser igennem hele dagen og lige inden vi skal sove, spiller for mange også en vigtig rolle. Min store erfaring og viden om vores sanser og og måden de integreres i kroppen er derfor også en vigtig del af kranio-sarkral terapien og fysioterapien hos mig, når jeg arbejder med søvn. 

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte mig på 42 72 39 20 eller kontakt@kroppenerdin.dk

Læs mere om søvn baby: Kranio-Sakral Terapi og Fysioterapi Baby

Læs mere om søvn børn og unge: Kanio-Sarkal Terapi og Fysioterapi Børn og Unge 

Scroll to Top